Colegiul Medicilor Iași s-a autosesizat în cazul femeii moarte după o operație de mărire a sânilor

Publicat: 02 02. 2013, 15:19
Actualizat: 02 02. 2013, 15:19

Colegiul Medicilor Iași s-a autosesizat în cazul femeii care a murit sâmbătă dimineață, în urma unei intervenții chirurgicale pentru mărirea sânilor, făcută la o clinică privată din municipiu, președintele Colegiului, Vasile Astărăstoae, calificând cazul drept „bizar” și „ciudat”.

Președintele Colegiului Medicilor Iași, Vasile Astărăstoae, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că instituția pe care o conduce s-a autosesizat în cazul femeii care a murit în spital, în urma intervenției chirurgicale pentru mărirea sânilor, ancheta fiind făcută de către Comisia de Disciplină a CM.

„Se va analiza atitudinea medicilor în fiecare etapă. Trebuie stabilit în ce măsură intervenția chirurgicală are legătură cu decesul. Oricum, cazul este unul bizar și curios. Înrăutățirea stării de sănătate s-a produs din senin, la mai multe ore după intervenție”, a precizat Vasile Astărăstoae.

El a spus că se așteaptă și efectuarea necropsiei, care ar putea aduce clarificări asupra cazului, precizând, totodată, că ancheta Colegiului Medicilor ar putea dura între două săptămâni și două-trei luni.

Pe de altă parte, Poliția Iași a deschis dosar penal în acest caz, pentru moarte suspectă.

Medicul Lucian Popa, cel care a efectuat joi intervenția chirurgicală în cazul femeii, a spus că implantul mamar a fost făcut în urmă doi ani, iar în această săptămână i s-a efectuat o intervenție de corectare a implanturilor puse.

„Implantul mamar l-am efectuat în urmă cu aproximativ doi ani. La puțin timp a apărut și o sarcină, fapt care nu era indicat la momentul respectiv”, a declarat medicul Lucian Popa, care a precizat că tânăra nu era însărcinată în momentul operației făcute joi.

Femeia care a decedat era soția lui Belgian Tănase, fratele lui Cosmos Tănase, liderul unui cunoscut clan interlop ieșean.

Florin Ghețău, corespondenti@mediafax.ro