Coloană de mașini de peste un kilometru, la vama Cenad

Publicat: 09 07. 2017, 12:53
Actualizat: 02 10. 2018, 15:01

O coloană de mașini de peste un kilometru a fost formată, duminică, la vama Cenad, din județul Timiș, pe sensul de ieșire din România.

Un șofer care aștepta în coloană, în jurul orei 11.30, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că stă de aproximativ 40 de minute și mai are 600 de metri până ajunge la frontieră.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, Nicola Petre, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că au crescut timpii de așteptare pentru că numărul persoanelor care merg la ștrandurile ungurești este mai mare, în weekend.

„Într-adevăr, au crescut timpii de așteptare la Vama Cenad, dar se lucrează în parametrii normali deocamdată. E duminică, pleacă lumea la ștrandurile din Ungaria, la Mako, și este mai aglomerat”, a afirmat Nicola Petre.

Pentru timișoreni, cele mai accesibile ștranduri sunt cele din Mako, localitate aflată la 83 de kilometri de capitala Banatului, sau Morahalom, care se află la o distanță de 140 de kilometri de municipiu, însă majoritatea drumului este pe autostradă.

Potrivit meteorologilor, duminică, vremea se va menține călduroasă în vestul și în sudul țării, izolat caniculară după-amiaza în sud-vest.