Coloană de mașini pe Valea Prahovei, pe sensul de coborâre dinspre munte. Rutele alternative recomandate de poliția rutieră

Publicat: 01 06. 2015, 15:48

Potrivit sursei citate, pe DN 1, pe Valea Prahovei, se circulă în coloană pe sensul de mers către București, de la ieșirea din Predeal până la intrarea în Bușteni, viteza medie fiind de aproximativ 20-30 de kilometri la oră.

În celelalte stațiuni viteza medie de deplasare este mai mare.

Pentru a evita aglomerația, șoferii pot alege ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploiești, iar cei care pleacă din zona Bran-Moieciu pot folosi traseul DN73 Brașov – Valea Mare – Pravăț, DN72A Valea Mare – Pravăț – Târgoviște, DN71 Târgoviște – Bâldana, DN7 Bâldana – București.

De asemenea, șoferii pot folosi și ruta DN73 Brașov – Pitești, A1 Pitești – București, cu mențiunea că segmentul Câmpulung – Pitești (DN73) este în lucru.

Mii de turiști au petrecut minivacața de Rusalii în stațiunile de pe Valea Prahovei și din Brașov. Astfel, câțiva hotelieri de pe Valea Prahovei au pregătit oferte „last minute”, care au inclus reduceri la cazare. În județul Brașov, prețurile la cazare au pornit de la 195 de lei de persoană pentru două nopți la un hotel din Poiana Brașov și au ajuns până la 335 de lei de persoană, tot pentru două nopți, la un hotel din Predeal.