Coloană de TIR-uri de 5 km, la Nădlac, unde șoferii așteptă ore în șir. Intrarea României în Schengen ar elimina aceste situații

Publicat: 07 12. 2022, 16:48
Sursă Foto - Facebook

Miercuri dimineață pe autostrada pan-europeană, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a format o coloană de cel puțin 5 km. Timpul de așteptare pentru formalitățile de intrare în Ungaria este de cel puțin 150 de minute.

O coloană de camioane lungă de cinci kilometri s-a format, miercuri, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, iar timpul de aşteptare pentru formalităţile de intrare în Ungaria este de cel puţin 150 de minute.

În momentul de față au mai rămas mai puțin de 24 de ore până la votul care ar putea include România în zona liberă de circulație și care ar elimina orele de așteptare de la frontiere.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Arad au declarat că, la Nădlac sunt deschise doar trei artere de ieșire pentru traficul greu, din cauza ”lipsei de personal din partea autorităților maghiare”.

Poliţia de Frontieră Arad susține că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel încât, numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de statul vecin.

Ore de așteptat la granița cu Ungaria

Pentru intrarea în Ungaria, şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 150 de minute, în coloana formată pe cinci kilometri pe autostradă.

Poliţia Autostrăzi a precizat că vehiculele de mare tonaj staţionează pe banda de urgenţă, iar pe autostradă au fost mobilizate echipaje care să asigure fluenţa traficului.

La Nădlac I (DN7), este deschisă doar o arteră de control pentru ieşirea din ţară a camioanelor, tot pentru că nu sunt suficienţi poliţişti ungari.

La Vărşand, unde sunt disponibile două artere, se aşteaptă 90 de minute pentru a se intra în Ungaria, potrivit Digi24.ro.