Comuna lui Bute, cea mai afectată de inundații

Publicat: 13 10. 2016, 07:34

Peste 250 de oameni din Pechea au fost evacuați, iar în comună se mai poate circula doar cu bărci sau tractoare. Viitura a venit cu o viteză fulgerătoare și a luat pe toată lumea prin surprindere. În câteva minute, toată comuna a fost sub apă. Sunt zone în comună unde apa depășește un metru. Acolo a intervenit armata. 50 de militari din garnizoana de la Galați au scos oamenii din case și i-au dus în siguranță. Mulți nu au vrut să-și părăsească locuințele. Localnicii își amintesc cu groază de inundațiile de acum 3 ani, când comuna a fost complet izolată. Acum, situația pare și mai gravă.

De asemenea, și locuitorii celorlalte comune din preajma râurilor Suhu și Geru au fost nevoiți să-și părăsescă locuințele. Cele două bazine hidrografice au fost sub avertizare cod roșu de inundații până miercuri seară. La Slobozia Conachi, 100 de persoane au fost duse la adăpost. Aici au intervenit cu un camion militari din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”.

200 de gospodării, dar și sediul Poliției, au fost inundate la Slobozia Conachi. 100 de persoane au fost evacuate preventiv, scrie TVR. 20 sunt cazate la sala de sport a școlii din localitate. Armata, pompierii și autoritățile locale au încercat să-i ajute pe  oameni. Au fost aduse pompe pentru evacuarea apei.

În total, peste 500 de persoane au fost evacuate, miercuri, din calea apelor în județul Galați.