Concert Regal dat de Orchestra Națională Radio cu ocazia sărbătorii regalității în România

Publicat: 08 05. 2015, 16:08
Actualizat: 04 08. 2015, 18:40

Concertul Regal organizat de Orchestra Națională Radio a devenit o tradiție în ultimii trei ani. Anul acesta solist va fi  pianistul Horia Mihail, care va interpreta concertul din Rachmaninov. Horia Mihail a concertat de peste 1000 de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din România și a susținut concerte, recitaluri solo și de muzică de cameră în 18 țări pe 4 continente.  Horia Mihail a participat în ultimii ani la festivaluri precum Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Internațional „George Enescu”, Festivalul internațional „Nopți pianistice” de la Chișinău.

Orchestra Națională Radio va fi dirijată de Radu Popa,  dirijor permanent al orchestrei Filarmonicii Banatul – Timișoara și invitat permanent al orchestrelor românești.

Seara se va deschide cu Imnul regal al României, semnat de Eduard Hübsch. În a doua parte concertului artiștii vor interpreta Simfonia în re minor, cea mai cunoscută lucrare orchestrală a compozitorului belgian César Franck, un artist care și-a compus toate marile lucrări în ultimii 5 ani de viață, iar primul său mare succes și recunoașterea valorii sale au venit abia cu câteva luni înainte de moartea sa.