Condamnat, definitiv, la 6 ani de închisoare, omul de afaceri Cătălin Chelu a fost dat în urmărire națională

Publicat: 11 09. 2014, 17:10
Actualizat: 06 10. 2018, 23:57

Potrivit reprezentanților Poliției Române, mandatul a fost emis, la începutul săptămânii, de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați.

În cazul în care oamenii legii vor avea indicii conform cărora Cătălin Chelu se află în străinătate, pe numele său va fi emis un mandat internațional de urmărire.

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel București, la șase ani de închisoare în dosarul „Mită la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu.

Chelu a fost acuzat că, din august și până în 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului șef Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunțător în acest dosar – trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, să „îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informațiilor din dosarele penale având ca obiect infracțiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin și persoanele apropiate acestuia”.