Conducerea liberală a decis asumarea răspunderii Guvernului pe uninominal

Publicat: 15 02. 2012, 11:00
Actualizat: 29 05. 2012, 14:34
Conducerea liberală a decis, luni, asumarea răspunderii Guvernului pe legea votului uninominal, au declarat surse din partid.

Conducerea liberală a decis, luni, asumarea răspunderii Guvernului pe legea votului uninominal, au declarat surse din partid.

În favoarea asumării răspunderii s-au înregistrat 16 voturi.

Termenul acordat de șeful statului Parlamentului pentru a trimite la promulgare legea votului uninominal expiră luni, 22 octombrie, în caz contrar, Băsescu urmând să emită decretul pentru referendum.

Comisia pentru elaborarea Codului electoral a finalizat, marți, legea de introducere a votului uninominal, raportul comisiei fiind adoptat cu 9 voturi "pentru" și o abținere, din partea UDMR, astfel că actul normativ va fi trimis la Senat pentru a intra în dezbatere.

În absența lui Băsescu din țară, premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ia în calcul posibilitatea asumării răspunderii pe votul uninominal, o decizie urmând să fie adoptată în funcție de modul în care se vor desfășura lucrările în Parlament pe această temă.

De asemenea, șeful Executivului a invitat liderii partidelor parlamentare la discuții pe tema bugetului și a votului uninominal, săptămâna aceasta. PD și PSD au anunțat că nu participă la aceste consultări.

Mai mult pe www.mediafax.ro