CONFERINȚA MAS. Generalul Hans-Lothar Domrose: Putin nu va ataca NATO, pentru că nu știe cum vom riposta

Publicat: 16 04. 2019, 15:45

„Putin (…) nu va ataca NATO, pentru că, deși este nebun, nu este în totalitate nebun, pentru că nu știe cum vom riposta. Așa că are cel puțin șase elemente cu care să ne stoarcă în fiecare zi: Ucraina, Marea Neagră, Belarus – dacă se unește cu Belarus vom avea un al doilea exemplu de Ucraina, acest lucru este realistic, mult mai realistic decât o invazie în Finlanda – Republica Moldova, Balcanii, acum și armele hipersonice, Tratatul INF (Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare, n.red.)”, afirmă Domrose.

Generalul german a vorbit și despre importanța SUA în cadrul NATO, în special din prisma arsenalului nuclear.

„Statele Unite sunt extrem de importante (….) sunt garantul nuclear pentru noi toți”, afirmă Domrose.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va ataca NATO pentru că nu știe modul în care alianța ar putea riposta, a declarat marți, la Conferința Monitorului Apărării și Securității (MAS), Hans Lothar Domrose, fost comandant al Comandamentului Întrunit al Forțelor NATO de la Brunssum.

„Așa că, domnule Putin, dacă vreți să pășiți în zona noastră, aveți grijă că putem lovi cum dorim și cu mijloacele noastre, asta însemnând Statele Unite. Așă că, dacă ocupă, de exemplu, Tallinn în Estonia, ar putea distruge Vladivostok, Moscova. Este un risc cu care se confruntă Putin. Fără Statele Unite nu am putea amenința Rusia”, a adăugat fostul comandant al Comandamentului Întrunit al Forțelor NATO de la Brunssum.

Hans-Lothar Domrose este CEO și fondator la Domröse-Consulting. Hans Lothar Domrose este ofițer de rang înalt al armatei germane, fost comandant al comandamentului Forțelor Comune Aliate Brunssum. În 2011, Domröse a devenit reprezentantul militar german MC / NATO și UE la Bruxelles.

Foto: Mediafax Foto