Confiscat de Garda de Coastă, un fost pescador turcesc s-a scufundat în Portul Constanța

Publicat: 24 02. 2018, 22:13

Potrivit reprezentanților Căpităniei Zonale Constanța, este vorba despre un vas ce nu avea echipaj și nici pavilion, ce se afla ancorat în dana Ro-Ro 3 a Portului Constanța. Vasul a început să ia apă, sâmbătă, și s-a scufundat.

Autoritățile au instalat un baraj antipoluant, pentru limitarea poluării cu hidrocarburi, în zona respectivă ajungând și nave și scafandri ai Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Autoritățile portuare mai spun că este vorba despre un pescador vechi, turcesc, confiscat de Garda de Coasta.

Nava s-a scufundat nu din cauza vremii rele sau a vreunui incident de navigație ci,, cel mai probabil, din cauza vechimii a cedat o valvă, a luat apă și s-a dus la fund.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au precizat că, într-adevăr, este vorba de un pescador reținut de poliția de frontieră în ianuarie 2015. Instanța a decis că rămâne în proprietatea statului român și a fost încredințat către ANAF, în noiembrie 2015, pentru valorificare. Ulterior a fost scos la licitație și a fost achiziționat de un operator privat.

Proprietarul a fost identificat, emițându-se un ordine de ramfluare, ce va fi pus în practică la începutul săptămânii viitoare.