Conflict într-un sat din Bacău, în urma unor percheziții. Săteni au atacat jandarmii cu pietre, polițiștii au intervenit cu gaze lacrimogene

Publicat: 08 02. 2013, 20:08
Actualizat: 15 02. 2016, 08:40

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, trei subofițeri ai Jandarmeriei Bacău au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost răniți cu pietre de către locuitori din satul Rădeana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Localnicii au devenit agresivi la finalul perchezițiilor făcute la locuințele a cinci suspecți de furturi, după ce polițiștii au confiscat mai multe bunuri și au ridicat pentru audieri trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani.

„Cetățenii adunați în zonă au început să arunce cu pietre în forțele de ordine, acțiune în urma căreia trei jandarmi au suferit diverse leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale, însă fără a fi nevoie internarea lor în spital. Pentru restabilirea ordinii și pentru a preveni alte manifestări violente, efectivele de jandarmi și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) au folosit pulverizatoare cu gaze, după ce, în prealabil, au făcut somațiile legale. De asemenea, un polițist din cadrul SAS a executat, tot în urma somării, trei focuri de armă în plan vertical”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

În urma intervenției, polițiștii și jandarmii băcăuani au reușit să restabilească ordinea în zonă, fără a se înregistra alte victime.

De asemenea, polițiștii i-au identificat pe inițiatorii atacurilor cu pietre, un bărbat de 55 de ani și o femeie de 46 de ani, fiind sesizat Parchetul Judecătoriei Onești pentru declanșarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.