Consilierii municipali au dat liber la construcția celor 12 puțuri de apă potabilă ce vor fi folosite în caz de seism, în Capitală

Publicat: 28 08. 2013, 16:52
Actualizat: 06 05. 2019, 17:49

 Consilierii municipali au votat, în majoritate, miercuri un proiect de hotărâre prin care Primăria Capitalei vrea să foreze 12 puțuri de apă potabilă în 12 școli din București, unde urmează să fie construite tabere pentru sinistrați în caz de calamități naturale, precum cutremurele.

Consilierii au votat ca într-o primă fază să fie realizat un  studiu de fezabilitate estimat la 2,3 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru realizarea puțurilor. Finanțarea pentru proiect va proveni integral din bugetul Primăriei Municipiului București.

Lucrările vor fi făcute în baza protocolului semnat de Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Puțurile vor avea o adâncime de minimum 170 de metri adâncime și vor fi echipate cu pompe submersibile. Ele vor fi, astfel, o sursă de apă independentă în aceste tabere, în caz de calamități naturale.

Fiecare sector va avea câte două astfel de centre de adăpost în caz de cutremur.

Expunerea de motive a proiectului prevede că taberele de sinistrați se vor realiza în sălile de sport ale școlilor și au ca scop „asigurarea unui climat de siguranță și securitate și buna gestionare a situațiilor de urgență (generate de un eventual seism”.