Consilierul PSD din Focșani care i-a cerut unui fost militar să-i împuște pe adversari, urmărit penal: Stai aici să vezi, ia pistolul și îi împușcă, ai fost militar…

Publicat: 05 12. 2019, 11:33

Incidentul a avut loc în luna mai, în timpul unei ședințe a Consiliului Local din Focșani.

Inițial, dosarul care îl viza pe consilierul social democrat a fost clasat, la finalul lunii octombrie. Consilierii liberali vizați de amenințări au făcut plângere și dosarul a fost redeschis la solicitarea procurorului șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Focșani, iar consilierul este urmărit penal pentru infracțiunile de purtare abuzivă și amenințare.

În ședința Consiliului Local de pe 31 mai 2019, consilierii locali ai PSD și primarul orașului Focșani s-au certat cu reprezentanții PNL. Cearta a ținut zeci de minute și, deoarece nu se înțelegea nimic, un cetățean care asista la ședință a vrut să plece.

„Hai acasă”, a spus cetățeanul nervos și plictisit din cauza scandalului din timpul ședinței, potrivit înregistrărilor.

Imediat, unul dintre consilierii PSD i s-a adresat cetățeanului nemulțumit și i-a cerut să-i împuște pe opozanți: „Ăștia nu votează niciun proiect la Focșani, din cauza lor dom`le, stai aici să vezi, ia pistolul și îi împușcă, ai fost militar… Uite, nu votează niciun proiect, stau, nu votează nimic”.

Pentru că cetățeanul i-a reproșat că nu are șapte ani de acasă, consilierul i-a răspuns: „Matale ai șapte ani, bre? Lasă-mă (…) în pace”.

Scandalul a continuat și după aceste afirmații, fără ca șefii de ședință să poată să oprească discuțiile în contradictoriu și pe ton ridicat. Ședința a ținut peste două ore și a fost transmisă în direct pe contul de Facebook al Primăriei Focșani.

Foto: Primărie Municipiului Focșani / Facebook