Consiliul Concurenței a câștigat procesul cu OMV Petrom

Publicat: 24 03. 2016, 12:38

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Concurenței emis joi, instanța a mai decis reducerea amenzii aplicată de Consiliul Concurenței, de la 137,2 milioane lei la 109,8 milioane lei.

La sfârșitul anului 2011, Consiliul Concurenței a sancționat șase companii petroliere cu amendă de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale. În urma investigației, autoritatea de concurență a constatat că cele șase companii au încălcat atât Legea Concurenței, cât și Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane de pe piață a sortimentului de benzină Eco Premium.

Astfel, SC OMV Petrom SA (la data încălcării legii, opera benzinăriile Petrom și Petrom V) a fost sancționată cu 366,5 milioane lei, SC OMV Petrom Marketing srl (la data încălcării legii, opera benzinăriile OMV) a fost sancționată cu 137,2 milioane lei, SC Rompetrol Downstream SRL a fost sancționată cu 159,5 milioane lei, SC Lukoil Romania SRL a fost sancționată cu 136,8 milioane lei, SC Mol Romania Petroleum Products SRL a fost sancționată cu 80,2 milioane lei și SC ENI Romania SRL a fost sancționată cu 11,1 milioane lei.

Amenzile au fost executate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).