Constanța: Captură de peste jumătate de milion de pachete cu țigări destinate pieței negre

Publicat: 19 12. 2013, 16:36
Actualizat: 10 06. 2018, 06:43

Peste jumătate de milion de pachete cu țigări de contrabandă, care proveneau din Malta și urmau să ajungă, conform documentelor, în Ucraina, au fost descoperite de polițiștii de frontieră din Portul Constanța, oamenii legii stabilind însă că actele însoțitoare fuseseră falsificate.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au identificat, joi, în Portul Constanța Sud Agigea, în baza unor informații, un container încărcat cu țigări ce fusese încărcat în Malta și avea ca destinație Ucraina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii legii au stabilit însă că documentele de însoțire sunt suspecte a fi falsificate, iar societatea comercială care achiziționase țigaretele este o firmă fantomă din Marea Britanie.

În container au fost descoperite 525.000 de pachete cu țigări (1.050 de baxuri) din mărcile Ashima și Marble, ce au fost indisponibilizate și lăsate în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigațiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.