Constanța: Manevrele navelor, suspendate în porturile navale și fluviale din cauza vântului puternic

Publicat: 26 01. 2013, 11:48
Actualizat: 05 06. 2018, 14:29
Manevrele navelor au fost suspendate în porturile constănțene din cauza vântului puternic, care suflă la rafală cu viteze de 70 - 80 km/h, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manevrele navelor au fost suspendate în porturile constănțene din cauza vântului puternic, care suflă la rafală cu viteze de 70 – 80 km/h, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit autorităților portuare, operațiunile au fost sistate, sâmbătă dimineață, în jurul orei 08.30, în porturile Constanța Nord și Constanța Sud – atât maritim cît și fluvial, deoarece vântul suflă cu viteze de 60 – 70 km/h la țărm, iar în larg poate ajunge și depăși 80 km/h.

În această situație, pentru siguranță, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-și întărească legăturile cu țărmul, să asigure om de veghe și trebuie să stea în permanență cu semnalele luminoase și sonore în funcțiune.

Tot din cauza vântului puternic a fost restricționată și deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanța Sud – fluvial.