Constanța: Șoferul care a accidentat mortal o femeie de Anul Nou a avut permisul suspendat de 7 ori

Publicat: 02 01. 2014, 21:48
Actualizat: 10 06. 2018, 03:21

Polițiștii constănțeni au descoperit că șoferul care, beat fiind și cu permisul suspendat, a accidentat mortal o femeie în timp ce traversa pe un marcaj pietonal un bulevard din Constanța, a avut permisul de conducere suspendat de șapte ori, de patru ori pentru că a condus în stare de ebrietate.

Potrivit reprezentanților Poliției Rutiere Constanța, Florin George Belu, de 28 de ani, a obținut permisul de conducere în martie 2006, iar în luna octombrie a aceluiași an a fost înregistrată și prima abatere, polițiștii suspendându-i permisul după ce l-au depistat la volan în stare de ebrietate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tot sub influența băuturilor alcoolice a fost prins la volan și în anii 2007, 2011 și 2013, ultima dată chiar înainte de a ucide o femeie pe trecerea pentru pietoni. De asemenea, în anul 2009, tânărul a avut permis reținut de două ori, o dată pentru neacordare de prioritate, iar a doua oară pentru depășire neregulamentară, în timp ce în 2010 permisul i-a fost reținut pentru cumul de puncte.

El a fost prezentat în instanță, joi dimineață, sub acuzațiile de ucidere din culpă, conducere în stare de ebrietate și părăsirea locului accidentului, magistrații Judecătoriei Constanța emițând pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

O femeie a fost omorâtă în prima zi a noului an, în timp ce traversa pe marcaj pietonal un bulevard din municipiul Constanța, iar alta a fost rănită, de un șofer aflat la volan sub influența alcoolului și care avea permisul de conducere suspendat.

Potrivit reprezentanților Serviciului Rutier Constanța, accidentul s-a petrecut în jurul orei 06.30, în dreptul Liceului de Telecomunicații, când cele două femei, una în vârstă de 59 de ani, iar cealaltă de 25 de ani, au încercat să traverseze bulevardul Alexandru Lăpușneanu pe trecerea pentru pietoni. Ele au fost lovite în plin de un șofer de 28 de ani, care conducea un autoturism dinspre strada I.L. Caragiale către bulevardul Tomis.

În urma accidentului, femeia de 59 de ani a murit pe loc, trupul ei fiind aruncat la mai mulți metri de locul impactului, iar cea de-a doua victimă a fost transportată la spital cu răni ușoare, dar în stare de șoc.

După producerea accidentului, tânărul și-a continuat drumul și și-a abandonat mașina la ieșirea din oraș. El a fost identificat ulterior de către polițiști, iar când a fost testat cu aparatul etilotest s-a constatat că era sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,99 mg/ litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.