Consul norvegian, criză de nervi într-un hotel din Rusia: „Urăsc rușii… dați-mi o cameră, sunt obișnuită cu încăperi curate”

Publicat: 31 07. 2022, 17:27
Actualizat: 31 07. 2022, 17:36

This browser does not support the video element.

Ministerul Extern al Norvegiei a declarat că „regretă profund” un incident care a fost distribuit pe rețelele sociale. Elisabeth Ellingsen a insultat rușii la recepția unui hotel.

Videoclipul postat sâmbătă pe Telegram a făcut repede vizualizări, consulul norvegian fiind enervat de timpul pe care îl aștepta pentru o cameră curată.

„Urăsc rușii… Dați-mi o cameră… Sunt obișnuită cu încăperi curate, sunt din Scandinavia”, le-a spus consulul persoanelor de la recepție.

Sâmbătă după-amiază, videoclipul fusese vizionat de peste 500.000 de ori. Ministerul de Externe norvegian a declarat că „regretă profund” incidentul.

„Sentimentele exprimate nu reflectă politica norvegiană sau atitudinea norvegiană față de Rusia și poporul rus”, a transmis acesta, adăugând că ministerul se ocupă de incident „prin canalele corespunzătoare”.

De asemenea, Consulatul General Norvegian la Murmansk a fost închis temporar la începutul lunii iulie, din cauza situației „dificile” din relațiile bilaterale.

Purtătorul de cuvânt rus, Maria Zaharova, a declarat că această reacție ar trebui să aibă consecințe

Incidentul diplomatic vine într-un moment de mare tensiune în relațiile dintre Rusia și Occident din cauza ofensivei Moscovei în Ucraina, care a declanșat o serie de sancțiuni europene și americane împotriva țării, conform Ziare.com.

Ministerul de Externe al Rusiei a numit sâmbătă incidentul „revoltător”.

Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, a declarat pe internet: „Ministerul rus de Externe are în vedere o reacție la acest act scandalos de ură, naționalism și xenofobie”, a scris aceasta pe Telegram.