Contrabandiștii ascund țigări în orice. Cea mai nouă ascunzătoare descoperită de vameși

Publicat: 02 06. 2014, 14:26
Actualizat: 31 01. 2019, 20:54

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, luni dimineață la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judetul Galati, s-a prezentat pentru formalitățile necesare trecerii frontierei un cetățean cu dublă cetățenie, română și moldovenească, pasager într-un microbuz.

Întrucât bărbatul era agitat, inspectorii vamali au făcut un control amănunțit în bagajele acestuia, fiind descoperite 2.400 de țigări de contrabandă fabricate în Ucraina. Acestea erau ascunse într-o icoană pe care bărbatul o avea în bagaje.

Tot luni dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier s-a prezentat pentru formalități la intrarea în țară o femeie de 27 de ani, cu cetățenie moldovenească, care se afla într-un autoturism condus de un conațional. În urma unui control amănunțit în mașină și în bagaje au fost găsite ascunse în borcane cu pastă de tomate 720 de țigări Plugaru, pe care femeia intenționa să le introducă ilegal în România.

Conform sursei citate, un alt cetățean cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a încercat să introducă în țară țigări de contrabandă ascunse în roata de rezervă a unui autoturism, polițiștii și vameșii descoprind 8.600 de țigări astfel ascunse.

Cele trei persoane au primit amenzi cuprinse între 5.000 lei și 7.500 lei, iar țigările de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 4.500 de lei, au fost confiscate.