Contract de 3,6 mil. euro pentru construcția unui nod rutier pe A 3. Care este firma constructoare

Publicat: 30 12. 2014, 17:24

Reprezentanții SC Viarom Construct și cei ai Consiliului Județean Prahova au semnat, marți, la Ploiești, contractul de lucrări pentru realizarea unui nod rutier pe autostrada A3 București – Ploiești, nod care va fi construit în localitatea prahoveană Gherghița și care va fi primul acces pe autostradă din județul Prahova.

Valoarea contractului este de 3,6 milioane euro, iar termenul de finalizare este de 12 luni.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, care a semnat din partea CJ, ca beneficiar, contractul pentru realizarea nodului rutier de la Gherghița, a declarat că două treimi din fondurile pentru realizarea acestuia sunt asigurate din bugetul Consiliului Județean Prahova, restul de o treime reprezentând finanțare primită de la Ministerul Dezvoltării.

Nodul de autostradă construit pe A3 va lega autostrada de pasajul existent de pe DJ100 B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri și două sensuri giratorii. În zonă vor fi benzi de accelerare/decelerare pentru accesul în autostradă și 182 de stâlpi de iluminat, iar carosabilul bretelelor va avea o lățime de patru metri.

Consiliul Județean Prahova a finalizat exproprierile pentru realizarea acestui nod rutier, exproprieri pentru care a fost alocată, din bugetul județului, suma de peste 1,2 milioane de lei pentru o suprafață totală de 151.218 metri pătrați. Printre cei expropriați se numără omul de afaceri Costel Cășuneanu și soția sa, Paulina, care au fost expropriați de patru parcele de teren, dar și SC Pa&Co International, companie care, alături de Spedition UMB, Euroconstruct ’98 și Com-Axa, a construit sectorul Moara Vlăsiei-Ploieș

ti al autostrăzii A3.