Controale la firme din Capitală care comercializează produse de panificație

Publicat: 08 08. 2013, 11:31
Actualizat: 01 02. 2019, 14:39

Peste 25 de firme din Capitală care comercializează produse de panificație sunt controlate, joi dimineață, de polițiști și inspectori de la ITM și Protecția Consumatorilor, fiind verificate contractele de muncă și modul în care sunt vândute, etichetate și prezentate produsele.

Acțiunea vizează prevenirea și combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală și muncă la negru, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

În cadrul acțiunii, organizată în sistem integrat, echipele de control verifică existența contractelor de muncă și înregistrarea acestora la Inspectoratul Teritorial de Muncă, precum și modul de comercializare, etichetare și prezentare a pâinii și a produselor de panificație.

La acțiune participă peste 120 de polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor central și cele ale sectoarelor de poliție, însoțiți de inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă București și de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor București.

Controale au loc, joi dimineață, și la intrările în Capitală, unde polițiștii opresc tirurile cu mărfuri, pentru a depista eventuale cazuri de evaziune fiscală în domeniul achizițiilor intracomunitare, fiind controlate documentele privind prețul, tipul și cantitatea produselor transportate.

Filtrele au fost constituite în șase zone de acces în București, respectiv pe A1, la kilometrul 36, pe A2, la kilometrul 20, pe Șoseaua București-Târgoviște, pe Șoseaua București-Giurgiu și Afumați, precum și pe Șoseaua București-Urziceni.

Până în prezent au fost indisponibilizate în vederea confiscării 60 de tone de marfă congelată.

Poliția Capitalei a precizat că mai mult de jumătate dintre efectivele serviciilor de investigare a fraudelor sunt angrenate în cele două acțiuni.