Control dispus de ministrul Sănătății, după incidentul de la liceul din Arad: Biocidele și materialele de curățenie folosite în toate județele, verificate

Publicat: 14 01. 2020, 14:18

Măsura dispusă de ministrul Sănătății vine după ce 40 de copii au ajuns la spital cu erupții la nivelul feței, grețuri și vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare, dezinfecție și dezinsecție care s-ar fi făcut în sălile de curs de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice.

Nelu Tătaru a precizat că toate cele 14 persoane care au rămas internate sunt stabile și urmează să fie externate în cursul zilei de marți.

„După cum știți încă de aseară echipa Ministerului Sănătății, împreună cu Victor Costache, s-au autosesizat și au trimis, deja a plecat și Andrei Baciu – secretar de stat în Ministerul Sănătății, este la Arad în acest moment. Este vorba despre 40 de persoane, dintre acestea 36 de copii și 4 adulți care s-au prezentat la UPU. Dintre aceștia sunt internați 14 stabili, care în cursul zilei de astăzi am înțeles că vor fi externați. Urmează să își facă ancheta în curs și DSP Arad și Corpul de control al ministrului. Deja astăzi la ședința ministerului domnul ministru Victor Costache a și dispus evaluări la tot ce înseamnă biocide, materiale de curățenie în toate județele”, a spus secretarul de stat, citat de Agerpres.

Sursa foto: Mediafax