CONTROVERSE. Femeia din Teleorman depistată pozitiv cu noul coronavirus a fost transportată la spital FĂRĂ izoletă

Publicat: 15 03. 2020, 17:47
217 cetățeni români au fost diagnosticați pozitiv / Sursa foto: Shutterstock

O femeie în vârstă de 70 de ani din Teleorman a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus COVID-19, însă ar fi fost transportată la spital fără izoletă, deși avea simptome specifice infectării manifestând febră. 

Se pare că femeia depistată pozitiv a venit în România pe 3 martie dintr-un oraș din Spania unde locuiește fiul acesteia, de asemenea depistat pozitiv cu noul COVID-19, potrivit surselor totalimpact.ro.

Aceasta a fost transportată de la Aeroportul Otopeni de un taximetrist care, incidental, este vecin cu acesta. Și bărbatul s-a autoizolat la domiciliu, însă îi vor fi prelevate probe biologice pentru testare abia în cursul zilei de luni.

A fost transportată la spital fără izoletă, deși avea simptome specifice infectării cu noul COVID-19

De la venirea în țară, pe 2 martie 2020, femeia din Alexandria nu a stat în autoizolare la domiciliu, ci a interacționat cu alte persoane. Abia când a manifestat simptomele specifice, febră, aceasta a sunat la 112 și o ambulanță SMURD s-a deplasat la fața locului pentru a o transporta la spital.

Însă femeia în vârstă de 70 de ani a fost transportată la spital fără izoletă deoarece, potrivit sursei citate, filtrele acesteia trebuie schimbate, deci nu mai sunt funcționale.

În prezent, a fost deschisă o  anchetă epidemiologică pentru a se stabili locurile pe care le-a frecventat femeia și cu ce persoane a interacționat.

Bilanțul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns în România la 139 după ce în cursul zilei de duminică au fost confirmate alte 16 cazuri.