Controverse la un spital din Iași: Un pacient a deschis un proces după ce a fost pus să cumpere două unguente

Publicat: 14 05. 2019, 13:09

Managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iași, Ioan Bârliba, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pacientul care a dat unitatea sanitară în judecată pentru recuperarea banilor a fost internat în secția Chirurgie Plastică, în anul 2017.

Atunci, un medic l-a pus să cumpere două unguente, necesare tratamentului, medicamente care se regăseau însă în farmacia spitalului.

„Unguentele erau în farmacia spitalului, dar medicul nu a știut acest lucru. Nu a sunat să verifice. Pacientul s-a dus și a cumpărat cele două alifii, dar a invocat o sumă mai mare pe care ar fi cheltuit-o. Din verificări, a rezultat că a mințit. El ne-a spus că a dat 1.900 de lei și de fapt erau 1.400 de lei. A și recunoscut că a pus o sumă mai mare”, a declarat Bârliba.

Acesta a precizat că medicul care a îngrijit pacientul este dispus să-i achite contravaloarea celor două unguente.

„I-am zis medicului că eu mă îngrijesc să fie medicamente și atunci și-a făcut mea culpa și a zis că plătește despăgubirea. S-a angajat în scris că-i va plăti medicamentele, dar procesul merge mai departe. Pacientul a invocat o sumă mai mare, ne-a dat în judecată după un an, medicul nu a întrebat dacă există în farmacie, a fost un lanț al slăbiciunilor”, a mai spus directorul Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

Ioan Bârliba a adăugat că acesta este primul caz când un pacient dă în judecată spitalul în cei 13 ani de când se află la conducerea unității sanitare.