Copil dat dispărut de părinți în urmă cu un an, găsit după ce a fost exploatat prin muncă la o stână

Publicat: 18 10. 2013, 21:44
Actualizat: 17 02. 2016, 07:24

Un băiat de 15 ani din Vaslui, dat dispărut de părinții lui în urmă cu mai bine de un an, a fost găsit de polițiștii după ce a reușit să fugă de la o stână din Galați unde era exploatat cu forța prin muncă, în acest caz fiind sesizați procurorii de Crimă Organizată.

Potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, băiatul a fost preluat de la polițiștii gălățeni și internat într-un centru specializat pentru copii abuzați și exploatați, având în vedere traumele pe care le-a suferit în ultimul an, de când a fost dat dispărut de către părinții lui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Când a fost găsit, copilul avea pe corp numeroase răni, motiv pentru care a fost sesizat și Serviciul de Medicină Legală Vaslui.

„Minorul se află internat în centrul din Bârlad pentru a beneficia de consiliere psihologică de specialitate. S-a luat legătura și cu părinții copilului și, cel mai probabil, va fi integrat în familia naturală, care prezintă garanții. Până atunci, pe lângă serviciile din centru, băiatul va fi prezentat și la Serviciul de Medicină Legală pentru a se stabili proveniența acelor echimoze de pe corp”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Din cele povestite de copil, acesta ar fi fost exploatat prin muncă la o stână din Galați, motiv pentru care cercetările în acest caz vor fi desfășurate de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism.