Copil de 11 ani, la spital după ce s-a accidentat pe o pârtie din Harghita

Publicat: 04 02. 2014, 16:07
Actualizat: 03 02. 2019, 22:57

Un copil de 11 ani a ajuns la spital, marți, după ce s-a accidentat pe o pârtie în stațiunea Harghita Băi, el fiind coborât de jandarmii montani cu un autovehicul cu șenile până la o ambulanță SMURD și dus apoi la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat că băiatul în vârstă de 11 ani, din Cristuru Secuiesc, se afla în vacanță la schi împreună cu părinții, în stațiunea Harghita Băi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marți, în timp ce schia pe pârtia Miklos, copilul a căzut și s-a rănit, accidentul fiind observat de către administratorul pârtiei, care a alertat postul de jandarmi montani din stațiune.

Suciu a declarat că patrula a mers la locul indicat cu un autovehicul cu șenile și i-a acordat primul ajutor copilului, care acuza dureri la șold. După ce i-au imobilizat șoldul, jandarmii l-au urcat pe o targă, în autovehiculul șenilat, și l-au coborât de pe munte aproximativ un kilometru și jumătate, până la ambulanța SMURD chemată prin 112 de șeful postului montan de jandarmi.

Copilul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, unde a fost investigat de medicii de la Unitatea Primiri Urgențe și internat la secția Ortopedie, după ce a fost diagnosticat cu două fracturi vertebrale prin tasare.

„Copilul rănit grav a fost internat, este în stare bună, nu necesită intervenție chirurgicală și se va recupera. El rămâne internat la Ortopedie, sub supravegherea medicilor specialiști”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc.

La rândul său, Gheorghe Suciu a menționat că, odată cu sosirea turiștilor în stațiunile montane din județ – Harghita Băi, Băile Tușnad, Lacu Roșu și Borsec -, jandarmii montani au intensificat acțiunile pe traseele turistice, pe pârtiile de schi, fiind pregătiți să intervină în situații de urgență, dar și în cazul constatării unor abateri de la normele legale.