Copil de 12 ani, împușcat cu un pistol airsoft de către un adolescent

Publicat: 31 05. 2018, 11:22

This browser does not support the video element.

Un copil de 12 ani din Iași a ajuns la spital în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost împușcat de un adolescent în vârsă de 17 ani cu un pistol de tip airsoft, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șefa UPU-SMURD Iași, prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că reprezentanții SMURD Iași au fost solicitați să preia un copil 12 ani din municipiul Iași, după ce acesta a fost împușcat în picior.

„Am trimis un echipaj TIM la o solicitare pe strada Cloșca, din Iași, la un băiat de 12 ani, împușcat la nivelul gambei bilateral de un alt minor, de 17 ani. Pacientul era stabil hemodinamic, fiind dus la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Pediatrie”, a spus șefa UPU-SMURD Iași.

Potrivit acesteia, copilul avea trei plăgi împușcate.

Polițiștii ieșeni au deschis o anchetă în acest caz.

„Un minor de 12 ani a ajuns acasă aseară (miercuri – n.r.) având leziuni la picioare. Tatăl său l-a întrebat ce a pățit și acesta a spus că a mers la plimbare cu prietenul său, cu care se cunoștea de mai mult timp. Minorul a declarat că prietenul lui avea asupra sa un pistol și l-ar fi lovit în zona picioarelor. S-a stabilit că este vorba despre un pistol de tip airsoft, din plastic, cu bile, ce nu necesită autorizare”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Deocamdată nu se știe de unde provine pistolul.