Copil de 14 ani din Iași, la spital cu o alcoolemie de 5,15 la mie

Publicat: 13 01. 2015, 18:52

Adolescentul, care este dintr-o comună de lângă Târgu Frumos, a fost găsit de către localnici luni, căzut pe un drum, oamenii sunând la 112.

Băiatul a fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Conform medicilor, starea adolescentului s-a îmbunătățit pe parcursul zilei de marți, acesta ieșind din coma de gradul al treilea în care a fost adus.

Medicii mai spun că băiatul și-a recăpătat cunoștința, însă i-a fost găsit sânge în urină, el urmând să fie spitalizat mai multe zile pentru a fi supravegheat.

Conform reprezentanților spitalului, băiatul are și o fractură de claviculă după ce a căzut pe drum, dar și „pneumonie de aspirație”.

„Pacientul se află într-o stare gravă comatosă pe fondul consumului de alcool. În urma analizelor a fost depistată o alcoolemie de 5,15 gramie la mie alcool pur în sânge. Acesta avea și o fractură de claviculă, ca urmare a căzăturii. Medicii de gardă i-au acordat îngrijirile medicale de urgență, i-au fost administrate perfuzii cu glucoză și vitamine, iar starea lui a fost stabilizată”, a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX, dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Ea a precizat că băiatul a băut mai mulți litri de țuică și se suspectează că aceasta ar fi fost amestecată cu alcool metilic.