Copil de 7 ani, dat dispărut după ce a plecat din curtea unei grădinițe aflate în Sectorul 6. UPDATE: copilul a fost găsit de polițiști

Publicat: 15 10. 2014, 21:02

UPDATE: Copilul de 7 ani dat dispărut după ce plecat, miercuri, din curtea unei grădinițe aflate în Sectorul 6, a fost găsit de polițiști în jurul orei 19.00, plimbându-se singur pe Bulevardul Timișoara, și dus la Secția 25 Poliție.

La secție, au fost chemați reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6, conform procedurii.

Copilul se numește Matei Gaidargi, are înălțimea 1,10 m, greutatea de 28 de kilograme, ochi căprui, ten deschis, față ovală și păr șaten, tuns scurt.

La data dispariției era îmbrăcat cu trening de culoare neagră cu două dungi albe pe mâneci și pe pantalon, tricou de culoare roșie, pantofi sport de culoare bleumarin cu două dungi negre.

Copilul venise, însoțit de mama lui, la Grădinița nr. 210 din cartierul Drumul Taberei, de unde urmau să o ia acasă pe sora acestuia. Femeia a intrat în grădiniță și l-a lăsat pe băiat să se joace în curte, așa cum, de altfel, ea obișnuia să facă. După puțin timp, mama a revenit în curtea grădiniței, însă băiatul nu mai era acolo. Femeia a sunat imediat la 112, iar polițiștii au intervenit imediat, inclusiv cu un câine de urmă, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliție.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Marian Banu, a declarat, tot pentru MEDIAFAX, că a aflat despre acest incident de la directorul Grădiniței 210. „Nu este problema grădiniței, este problema părintelui, mama lăsându-l nesupravegheat pe copil”, a mai spus Banu.

Persoanele care l-au văzut pe copilul dispărut sau pot oferi detalii cu privire la el sunt rugate să sune la 112 sau 116000, număr unic european pentru copii dispăruți.