Copil în lacrimi, amenințat de un medic din Satu Mare: „Chem pe nenea să te strângă de gât!” / Spitalul a demarat o anchetă

Publicat: 31 12. 2019, 10:38
În contextul evoluției epidemiei de SARS-Cov-2, Avocatul Poporului arată că autoritățile statului trebuie să ia măsuri și în direcția prevenirii și combaterii virusului rujeolic, având în vedere gradul de contagiozitate al acestuia, conform unui comunicat transmis luni.

Mama copilului în vârstă de 2 ani a ajuns cu cel mic la Urgența Spitalului din Satu Mare în noaptea de 29 spre 30 decembrie și spune că medicul de gardă și asistenta i-au amenințat copilul. Aceasta povestește pe Facebook întreaga întâmplare.

Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus și o reclamație.

„Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus și o plângere la Spitalul Județean, iar managerul și directorul medical au decis să facă propria anchetă. S-a constituit o comisie alcătuită din medicul șef de la UPU, medicul șef de la Pediatrie și jurist. În același timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul și așteptăm concluziile”, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicații cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus că „s-a vorbit cu medicul care a fost de gardă și neagă”.