Copil în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor: Nu aveți voie cu cărucior aici / Supraveghetoarea, acuzată de „exces de zel”

Publicat: 13 09. 2019, 15:38

George Măgureanu a povestit, pe Facebook, ce a pățit, în 4 septembrie, când a vizitat Castelul Corvinilor, împreună cu fiul său, imobilizat într-un scaun cu rotile.

„Pe finalul vacanței de vară am decis să bucur copilul meu cel mic cu câteva dintre locurile unice ale acestei țări, nesocotind faptul că temporar este țintuit în scaun rulant. (…) Cu o zi înainte de a ajunge la Castelul Huniazilor, am sunat să întreb în ce măsură am acces cu căruciorul rulant al fiului. Mi s-a răspuns politicos că

El povestește că a intrat, împreună cu copilul, în castel și chiar a urcat, fără să fie ajutat de nimeni, căruciorul la primul etaj.

„Intrăm în

Directorul Castelului Corvinilor, Sorin Tincu, spune că regretă incidentul și anunță că vor fi luate măsuri.

„A fost o neînțelegere cu unul dintre supraveghetori. Până la respectiva sală, a Domnițelor, a putut vizita nestingherit castelul, o neînțelegere care a fost lămurită după aproximativ cinci minute de către subsemnatul. Am dispus să fie lăsați să viziteze castelul, avertizându-i totodată că sunt sectoare dificil de vizitat în condițiile respective. Este un incident pe care, cu siguranță, îl regretăm. Supraveghetoarea respectivă, care a dat, din punctul meu de vedere, dovadă de exces de zel, va fi cu siguranță sancționată. Am fost contactat telefonic, am dispus de urgență să fie oamenii lăsați să viziteze castelul, cu avertismentul aferent că sunt zone dificil de vizitat în condițiile in care ești cu cineva imobilizat în cărucior”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Tincu.

Bărbatul din București a mai relatat, pe pagina sa de Facebook, că după ce a coborât în curtea interioară a castelului a fost rugat de agentul de pază să nu mai intre cu căruciorul în săli.

„M-a rugat să nu mai intru cu căruciorul în sălile Castelului

Foto: Facebook / George Măgureanu