Copilul căzut în puț are în continuare probleme respiratorii. Vineri va fi consultat neurologic

Publicat: 28 04. 2017, 09:31
Actualizat: 26 03. 2019, 02:16

„A răspuns tratamentului aplicat. Pulmonar nu putem să spunem că este foarte bine, are probleme respiratorii, dar respiră spontan și cu măscuță de oxigen.Deci este în continuare pe mască de oxigen, s-a trezit, a plâns, privește, să sperăm că după un consult neurologic care va fi făcut în cursul zilei de azi (vineri-n.r.), să avem și un rezultat pozitiv din punct de vedere neurologic.Nu putem spune că este în afara oricărui pericol. El este în continuare în terapie intensivă, este în continuare supravegheat de către colegii mei de la erapie Intensivă, vor ajusta tratamentul în funcție de starea lui, consultul, dacă sesizează ceva, probabil că va adăuga cev în tratamentul lui. Starea critică se menține până când el se rezolvă pulmonar, până când va fi mai bine pulmonar. Deocamdată are probleme respiratorii, adică este exact ca un copil care nu îl auzi că respiră frumos, sunt anumite sunete, semne, respiră oarecum mai greu. Faptul că a fost detubat este un lucru foarte bun”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Medicul a mai precizat că părinții copilului au venit în fiecare zi să îl vadă.

Copilul a stat, marți, peste 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, la peste 16 metri adâncime, fiind scos de pompieri cu ajutorul unor tije.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiorii de Vede a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, iar mama și bunica micuțului au fost deja audiate.