Copilul de 3 ani care a căzut în scara blocului, de la etajul 2, a murit la spital

Publicat: 07 12. 2019, 10:42

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în urma căderii, copilul a suferit leziuni neurologice foarte grave, iar medicii au declarat decesul sâmbătă dimineața.

„Copilul de 3 ani, care aseară a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe în șoc traumatic în urma căderii de la înălțime, a decedat din păcate în această dimineață. Leziunile neurologice suferite au fost foarte grave, medicii declarând decesul în jurul orei 7.00″, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Copilul și bunicul său în vârstă de 62 de ani s-au dezechilibrat, au alunecat și au căzut în scara blocului, de la etajul 2, vineri seara, fiind găsiți de personalul medical inconștienți și în stop cardiorespirator.

Potrivit ISU Bistrița Năsăud, după aplicarea manevrelor de resuscitare copilul și-a revenit, a fost stabilizat și transportat cu funcții vitale la UPU-SMURD Bistrița.

În schimb, organismul bărbatului în vârstă de 62 de ani nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel că echipajele medicale au fost nevoite să declare decesul la locul incidentului.

În acest caz și Inspectoratul de Poliție Bistrița Năsăud a declanșat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care cei doi au căzut de la înălțime.