Copilul născut în trenul Bârlad-Iași, scos din familie din cauza situației de risc în care se afla

Publicat: 13 03. 2014, 21:13
Actualizat: 06 02. 2016, 19:55
Copilul născut perfect sănătos într-un tren aflat în mișcare a fost scos din familie de către Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui, printr-o ordonanță președințială dată de instanță, din cauza situației de risc în care se afla, bebelușul fiind încredințat spre creștere unui asistent maternal.

Femeia de 33 de ani din Bârlad care, în urmă cu o lună și jumătate, a născut într-un tren de persoane în apropierea stației CFR Vaslui a rămas fără copil, după ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a luat măsura scoaterii bebelușului din familie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia autorităților statului a fost luată din cauza situației de risc în care se afla copilul, sesizarea inițială fiind făcută de către cadrele medicale ale maternității Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

„În urma sesizării primite, s-a făcut o evaluare detaliată a cazului, care a relevat lipsa de garanții morale din partea părinților și a situației de risc în care se afla bebelușul. În consecință, s-a impus separarea copilului de familie și identificarea unei măsuri de protecție specială care să permită creșterea și dezvoltarea armonioasă a minorului”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Scos din familie în baza unei ordonanțe președințiale dată de magistrații Tribunalului Vaslui, copilul a fost încredințat unui asistent maternal profesionist. De altfel, alți trei frați ai bebelușului, cu vârste cuprinse între doi și zece ani, se află în plasament la familii substitut.

Bebelușul în vârstă de o lună și jumătate a fost născut la sfârșitul lunii ianuarie, la termen, în trenul regio Bârlad – Iași, șeful de tren fiind cel care a tăiat cordonul ombilical. Femeia care l-a adus pe lume pe băiețel se afla în tren împreună cu soțul său când, la scurt timp după ce a trecut de gara din municipiul Vaslui, i s-a declanșat travaliul. Imediat după naștere, nou-născutul și mama acestuia au fost preluați de o ambulanță din Stația CFR Bălteni și transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Femeia de 33 de ani se ducea împreună cu soțul său la Iași, la un proces în care se judeca custodia unuia dintre copii, preluat de către autoritățile statului.