Copos și grupul de la Cluj au mutat lupta pentru hotelul Hilton pe RASDAQ

Publicat: 15 02. 2012, 13:33
Actualizat: 16 02. 2012, 00:12
Firma Ana Imep, controlată de omul de afaceri George Copos, și Tehnofrig Cluj, societate controlată de Dorel Goia și Horia Ciorcila, au început o cursă a ofertelor pentru preluarea unui pachet semnificativ din societatea Athenee Palace (ATPA), care deține 36% din hotelul Hilton din București.

Firma Ana Imep, controlată de omul de afaceri George Copos, și Tehnofrig Cluj, societate controlată de Dorel Goia și Horia Ciorcila – președintele Băncii Transilvania, au început o cursă a ofertelor pentru preluarea unui pachet semnificativ din societatea Athenee Palace (ATPA), care deține 36% din hotelul Hilton din București.

Ana Imep a lansat o ofertă publică de preluare pentru un pachet de 31,5% din acțiunile Athenee Palace, firma listată pe Bursa RASDAQ, la un preț de 11 lei/acțiune, după ce Tehnofrig anunțase că oferă 10 lei/acțiune, pentru un pachet de 13,82% din societate. Oferta lui Copos, cu 10% mai mare decât cea a Tehnofrig, evaluează Athenee Palace la 18,8 mil. euro și, implicit, indică o valoare de 52,2 mil. euro pentru hotelul Hilton.