Corina Creţu: „România ar fi trebuit să solicite vot separat pentru ea şi Bulgaria”

Publicat: 08 12. 2022, 17:37
Actualizat: 08 12. 2022, 17:48
Sursă Foto - Facebook

Europarlamentarul Pro România Corina Creţu, fost comisar european, afirmă joi, după respingerea aderării României la Schengen, că România trebuia să solicite vot separat pentru România şi Bulgaria.

„Mai avem speranţa Consiliului Uniunii Europene din 15 decembrie”, spune ea într-o postare de pe Facebook.

„Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei în spațiul Schengen. Reprezentantul Olandei a explicat că țara sa consideră Bulgaria nepregatită.

Austria s-a opus în mod deschis aderării României. Este trist pentru România, care ar fi trebuit, în opinia mea, să solicite vot separat pentru România și Bulgaria”, a scris Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.

„O zi nefastă pentru România, pe care românii nu o merită”

„Cred că se cuvine, totuși, să mulțumim Președinției Cehe a Uniunii Europene, care ne-a sprijinit foarte mult în ultimele șase luni. Președinția Suediei, care începe de la 1 Ianuarie, nu intenționează sa mai pună pe agenda Președinției sale acest subiect.

Apoi, de la 1 Iulie 2023, ne poate reveni speranța, pe timpul Președinției Spaniole a Uniunii Europene, care susține pe deplin intrarea României in spațiul Schengen. Drept consecință, accesul nostru este blocat pentru moment. O zi nefastă pentru România, pe care românii nu o merită”, a scris în încheiere Corina Crețu.