CORONAVIRUS. Dezinfecție generală în Sectorul 3. Angajații primăriei de sector vor lucra 24 de ore din 24!

Publicat: 27 03. 2020, 13:20
Actualizat: 27 03. 2020, 13:22

Primăria Sectorului 3 a demarat, începând de vineri, un program de dezinfecție generală a străzilor și spațiilor verzi, urmând ca peste câteva zile să înceapă și dezinfectarea scărilor de bloc.

Toate utilajele Primăriei Sectorului 3, folosite până acum pentru spălarea străzilor și pentru stropirea vegetației împotriva insectelor, au fost scoase în stradă de primarul Robert Negoiță.

Potrivit lui Negoiță, aceste activități se vor derula 24 de ore din 24 și se vor întinde, cel mai probabil, până duminică. Edilul a explicat că, la începutul săptămânii viitoare au fost prognozate ploi, drept pentru care este imperios necesar ca Sectorul 3 să fie dezinfectat în două zile.

Utilajele primăriei de sector sunt dotate cu tunuri speciale, care pot stropi vegetația în profunzime, pe distanțe care pot atinge și 30-40 de metri.

„Trebuie să folosim aceste substanțe în mod eficient, pentru că nu ne putem perimite să le irosim. În această perioadă sunt puține și scumpe”, a spus Negoiță. Primarul a menționat și faptul că soluțiile sunt toxice, pentru că rolul lor este omoare microbii, dar nu pun în pericol viața oamenilor.

După finalizarea dezinfecției în spațiile comune, va începe și dezinfectarea scărilor bloc.