CORONAVIRUS. Focar de Covid-19 la un centru de recuperare neuropsihiatrică. Peste 60 de persoane au fost infectate

Publicat: 06 05. 2020, 08:55
Actualizat: 07 04. 2021, 00:29
Sursă Foto: Pixabay

Președintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, a anunţat că la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmănești este un focar de coronavirus. În total, 64 de persoane au COVID-19, scrie presa locală.

Potrivit desteptarea.ro președintele Consiliului Județean Bacău a acuzat Direcția de Sănătate Publică Bacău că a aprobat prea târziu testarea angajaților de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmănești.

DSP recunoaște focarul și spune că s-a instituit carantina

“Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizata la data de 28.04.2020, DSPJ Bacau, a recoltat in data de 03.05.2020, la nivelul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Dărmănești un numar total de 99 de probe, atat de la beneficiari cat si de la personal, dintre care s-au confirmat pozitiv COVID-19, 64 de persoane”, se arată în răspunsul primit de la DSP Bacău.

Prefectul judeţului Bacău, Liviu Miroşeanu, a anunţat că „Centrul de Reabilitare Dărmăneşti se află în carantină. Au fost depistate în urmă cu două zile mai multe persoane confirmate, s-a dispus în aceeaşi zi izolarea şi recoltarea de probe”. „S-a dispus ca beneficiarii care sunt simptomatici să intre pe circuitul normal de tratare la spitalul suport de la Onesti, iar cei negativi să fie sub supraveghere într-o clădire adiacentă”, a mai precizat prefectul de Bacău la Digi 24.