CORONAVIRUS. Ludovic Orban, apel către românii din diaspora: „Să evite orice deplasare care nu este necesară pentru că nu fac altceva decât să-şi pună în pericol membrii familiei”

Publicat: 06 03. 2020, 19:10
Ludovic Orban, presedintele Partidului National Liberal (PNL) / Sursa: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Premierul interimar, Ludovic Orban, a reluat, vineri, apelul către românii aflaţi în ţări afectate de coronavirus, referitor la deplasările în România. 

Acesta a declarat că aceștia trebuie să evite deplasarea care nu este necesara, faci vor rămâne în carantină, fie în spital,fie acasă, relatează bugetul.ro.

„Încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei, am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară, pentru că, la urma urmei, nu fac altceva decât să-şi pună în pericol membrii familiei, să-şi pună în pericol prietenii. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia, dar sunt câteva zone care sunt afectate, unde există un risc de contaminare cu COVID şi acolo trebuie să existe precauţie. Nimeni nu zice să nu vină românii de sărbătoarea creştină a Paştelui, dar este preferabil… Asta este problema, pentru că dacă vin dintr-o localitate afectată, intră automat în carantină instituţionalizată, iar dacă vin din zone unde există o contaminare ridicată, zone cu risc, vor fi în carantină sub formă de izolare la domiciliu”, a declarat Ludovic Orban.

În curzul zilei de vineri, în România, a fost confirmat cel de-al nouălea caz de infectare cu noul COVID-19.