CORONAVIRUS. Orașul din România în care nu mai ai voie să ieși din casă fără mască

Publicat: 07 04. 2020, 11:03
Actualizat: 07 04. 2020, 11:04
Foto: Pixabay

Autoritățile locale din municipiul Buzău au hotărât în cadrul Consiliului Local pentru Situații de Urgență purtarea obligatorie a mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în toate mijloacele de transport în comun și în toate locurile publice.

Potrivit deciziei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, s-a decis purtarea obligatorie a mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului în toate mijloacele de transport în comun – autobuze, microbuze şi taxiuri – şi în toate locurile publice: spaţii comerciale, farmacii, pieţe, instituţii publice, şantiere în lucru.

Desfăşurarea oricărei activităţi de producţie şi sau servicii se va desfăşura obligatoriu numai cu purtarea dispozitivelor de protecţie a gurii şi nasului de către toţi salariaţii. De asemenea, autorităţile buzoiene au stabilit ca asociaţiile de proprietari din Buzău să asigure paza, mentenanţa şi alimentarea permanentă a dispenserelor cu dezinfectaţi montate în scările blocurilor, aşa cum au dispus autorităţile centrale.

Tot la Buzău, Primăria a montat în unele blocuri, mai ales în zona centrală, recipiente pentru dezinfectarea locatarilor la intrarea în blocuri, dar deocamdată acestea sunt goale.

Aceleași măsuri au fost luate în Botoșani, Bacău, Galați și Vaslui.