CORONAVIRUS. Personal militar medical, la frontierele României: Vor ajuta la triajul epidemilogic – FOTO

Publicat: 11 03. 2020, 11:42
Actualizat: 11 03. 2020, 12:20

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat, marți, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situații de Urgență de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României.

Echipe formate din medici militari și personal sanitar au efectuat, începând cu noaptea de marți spre joi (10 – 11 martie 2020), triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialiști de la Direcțiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borș, Calafat, Moravița, Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2.

La momentul transmiterii acestei știri, cele mai aglomarate puncte de frontieră sunt Zimnicea (la granița cu Bulgaria) și Nădlac II (la granița cu Ungaria).

Autoritățile române au decis intensificarea controalelor vamale și au introdus obligativitatea completării de către persoanele care vor să itnre pe teritoriul României a unei declarații pe propria răspundere.

În cursul dimineții de miercuri, 11 martie 2020, în România a fost confirmat cel de-al 31-lea caz de infectare cu noul coronavirus COVID-19.