CORONAVIRUS. Val de „îmbolnăviri” în Arestul Central. Cum speculează arestații epidemia de COVID 19!

Publicat: 17 03. 2020, 15:33

Reprezentanții Arestului Central al Poliției Capitalei se lovesc de un val fără precedent de solicitări din partea arestaților, care, de când a izbucnit epidemia cu noul coronavirus, invocă diverse afecțiuni pentru care primesc trimiteri pentru consultații de specialitate, la spitale civile.

Cu toate că, până acum, nu au înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus, polițiștii care lucrează la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă (CRAP) au de aface cu o adevărată avalanșă de solicitări din partea arestaților, care cer să fie duși, de urgență, la medic.

Potrivit unor surse din Poliție, aceștia nu invocă numai simptome de răceală, ci și alte probleme de sănătate. Din cauza presiunii generate de COVID 19, medicii de la Arest nu stau pe gânduri și dau tuturor solicitaților trimiteri la spitalele din capitală, cele mai multe în regim de urgență.

Astfel, conform surselor citate, polițiștii care se ocupă de escortatea deținuților, își petrec mai tot timpul între spitale, mai ales că, momentan, instanțele au luat o pauză.