Coronavirusul suferă modificări în România! Managerul Institutului Marius Nasta lansează avertismentul: „E o altă formă de boală”

Publicat: 24 08. 2020, 07:21
Beatrice Mahler cere testarea în masă: „Este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi de vieţi”

O schimbare de manifestare a coronavirusului a apărut, în țara noastră, în ultima săptămână, a avertizat managerul Institutului Marius Nasta, doctorul Beatrice Mahler.

Medicul Mahler a spus că la Institutul Marius Nasta din Capitală, numărul cazurilor severe de infectare cu coronavirus a crescut mult și că peste 40% dintre pacienții internați au nevoie de oxigen.

Pacienții în stare gravă, tot mai tineri

„La cazurile internate la Marius Nasta nu avem persoane asimptomatice și a crescut foarte mult numărul pacienților severi.

Cam 40% dintre pacienți au forme severe, cu o saturație scăzută, care necesită oxigen. Este o schimbare de formă de boală pe care am întâlnit-o din ultima săptămână”, a spus Beatrice Mahler, potrivit digi24.ro.

Totodată, cei care au o stare gravă nu au o vârstă înaintată, a declarat Mahler, adăugând că media de vârstă este în jur de 50 de ani.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”: ”Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a declarat că – în momentul de față – secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. În astfel de condiții, nu mai poate fi internat niciun pacient până când nu se externează altul sau va fi luată legătura cu alte spitale pentru a găsi paturi disponibile.

Potrivit celor transmise de Beatrice Mahler, o astfel de situație medicală dificilă nu a mai fost înregistrată din momentul în care a fost începută activitatea în pavilionul destinat pacienților infectați cu noul coronavirus.

Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din momentul în care am început activitatea în pavilionul COVID. Este foarte important să recomandăm tuturor celor care sunt contacți cu o persoană pozitivă să se testeze, să anunțe DSP-ul pentru a fi testați pentru a fi recoltate probe și a obține o evaluare a stărilor de sănătate, iar ulterior aceste teste să fie completate de evaluarea pulmonară și biologică”, spune Beatrice Mahler.