Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”: ”Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient”

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”: ”Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Managerul Institutului Marius Nasta, avertisment dur: „Secția de ATI este plină, cazurile au vârste variate”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, a declarat că – în momentul de față – secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. În astfel de condiții, nu mai poate fi internat niciun pacient până când nu se externează altul sau va fi luată legătura cu alte spitale pentru a găsi paturi disponibile.

Potrivit celor transmise de Beatrice Mahler, o astfel de situație medicală dificilă nu a mai fost înregistrată din momentul în care a fost începută activitatea în pavilionul destinat pacienților infectați cu noul coronavirus.

”Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din momentul în care am început activitatea în pavilionul COVID. Este foarte important să recomandăm tuturor celor care sunt contacți cu o persoană pozitivă să se testeze, să anunțe DSP-ul pentru a fi testați pentru a fi recoltate probe și a obține o evaluare a stărilor de sănătate, iar ulterior aceste teste să fie completate de evaluarea pulmonară și biologică”, spune Beatrice Mahler.

”Orice persoană care este contact cu o persoană pozitivă poate beneficia de testarea moleculară, trece prin triajul epidemiologic, este evaluată de medicul pneumolog și poate beneficia de testare. E adevărat însă că există o perioadă din momentul contactului până în momentul apariției simptomelor sau pozitivării testului, dar este extrem de important ca acest lucru să se întâmple, ca testarea să fie făcută și să avem un număr cât mai mare de persoane care se testează”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”

Beatrice Mahler: ”Este nevoie de implementarea rapidă a soluțiilor”

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a mai declarat că, acum, ne aflăm într-o primă etapă ”de aplicare a legislației” și că este optimistă în ceea ce privește apariția unor ”soluții”. Iar aceste soluții ar trebui implementate rapid.

”În acest moment suntem pe un trend ascendant. În acest moment încă avem o prima etapă de aplicare a legislației, care tocmai a fost aprobată. Cu siguranță că vor veni și soluții. E nevoie de implementarea lor rapidă pentru ca omul care are nevoie de asistență medicală să beneficieze de ea”, a declarat medicul Beatrice Mahler, potrivit digi24.ro.

”La noi nu se poate vorbi de internări. Suntem în legătură cu Centrul Operativ. Noi evaluăm pacienții care ajung la Institutul Nasta, care ajung la camera de garda, la paviolionul COVID.

Dacă vin cu simptomatologie și declară că sunt contacți, nicio persoană nu va pleca din Institutul Marius Nasta fără să fie evaluată și fără să fie recoltată”

Beatrice Mahler

Monitorizarea strictă și permanentă a DSP este esențială, transmite medicul Beatrice Mahler, cu atât mai mult cu cât pericolul răspândirii infecției cu noul coronavirus crește proporțional cu numărul celor care sutn contacți ai unor persoane infectate.

”Însă ar fi foarte bine ca acest lucru să se facă sub o monitorizare strictă a celor din DSP pentru că și plimbarea lor pe stradă sau în mijloacele de transport în comun este un pericol pentru ceilalți cetățeni. De aceea noi nu îi refuzăm, suntem aici și îi ajutăm pe toți cei care vor să vină însă acest lucru ar fi foarte bine să se realizeze organizat prin intermediul DSP”, a mai precizat Beatrice Mahler.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA