Corpul de Control al MAI verifică modul în care s-a gestionat scandalul din Piața Constituției

Publicat: 30 09. 2019, 13:49

„Având în vedere evenimentele petrecute în ultimele 48 de ore în Piața Constituției, secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialiști ai Corpului de Control al MAI și ai structurilor de control din IGPR și IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii și siguranței publice în zona respectivă a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente. Piața Constituției este un loc de atracție turistică, un punct de întâlnire al tinerilor, dată fiind vecinătatea cu Palatul Parlamentului, o zonă în care în mod frecvent au loc spectacole sau aniversări. Acest perimetru necesită implicit o atenție sporită din partea forțelor de ordine publică”, se arată într-un comunicat transmis de MAI.

Potrivit documentului, cerificarea va avea în vedere evaluarea managementului activității de ordine publică de la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică. Acesta ar trebui să asigure siguranța stradală și protecția cetățenilor, precum și să se găsească acele cauze și împrejurările care au dus la scandalul în urma căruia un om a murit.

Totodată, de luni, conducerea MAI a dispus suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru zona Piața Constituției.

În funcție de rezultatul verificărilor, MAI anunță că vor fi dispuse și alte măsuri.

Un bărbat a murit și un altul a fost rănit în urma unui conflict care a avut loc în Sectorul 5 al Capitalei, cazul fiind investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și de Serviciul Omoruri.

Scandalul de luni dimineață din Piața Constituției a degenerat după ce mai multe persoane s-au bătut cu bâte și săbii, polițiștii găsind în fața Palatului Parlamentului și un pistol neletal, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai Poliției Capitalei.