Corpurile celor doi români dispăruți în Canalul Mânecii au fost găsite

Publicat: 15 08. 2017, 10:42

Mircea Ilie, în vârstă de 40 de ani, și Irinel Popovici, de 41, făceau parte din echipajul format din patru persoane care se afla pe barcă în momentul accidentului. Singurul supraviețuitor al tragediei a fost un londonez de 45 de ani care a fost găsit la cinci ore după ce vasul s-a scufundat. Un alt român, Traian Dumitrache, de 50 de ani, a fost declarat mort chiar în dimineața respectivă. 

Cei doi români au fost găsiți la aproximativ patru kilometri distanță de portul Shoreham în această dimineață. Un pescar a alertat paza de coastă după ce a zărit în apă unul dintre trupuri. Ulterior, a fost trimisă în larg o barcă de salvare, iar echipajele s-au întors și cu cel de-al doilea cadavru. 

Barca de pescuit pe care se aflau românii a plecat din portul britanic în noaptea de 5 spre 6 august și s-a scufundat după ciocnirea cu o ambarcațiune de mari dimensiuni. 

„Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile britanice, în noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din 4 cetățeni români, aflați pe o barcă în largul mării, a intrat în coliziune cu o altă ambarcațiune. În urma impactului, un cetățean român a decedat, unul se află internat la o unitate medicală din Worthing, fiind în prezent în afara oricărui pericol, iar alți doi sunt dispăruți. Paza de coastă desfășoară ample căutări pentru găsirea celorlalți doi cetățeni români”, anunța atunci MAE.