Costică Canacheu a intrat în cursa internă din PNL pentru Primăria Capitalei. Cum și-ar dori să arate Bucureștiul

Publicat: 03 08. 2015, 14:24

„În primul rând, îndeplinesc o procedură pe care partidul nostru a stabilit-o, de a avea alegeri preliminare în partid, în legătură cu alegerile locale 2016. În al doilea rând, mă interesează Bucureștiul, îl cunosc foarte bine și din perspectiva de cetățean și contribuabil și din perspectiva de participant la decizile din administrația orașului și din Legislativul țării”, a declarat Costică Canacheu, înainte de începerea ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Cancheu a afirmat că va aduce, din nou, în atenția Parlamentului un proiect de lege privind reorganizarea administativ-teritorială a Bucureștiului.

„Am să inițiez un proiect de lege privind reorganizarea orașului București. Proiectul de lege a mai fost propus variantelor de majorități din Parlamentul României, din păcate, până acum nu am avut un număr suficient de voturi pentru a da Bucureștiului o lege care să ne pună în situația de a gestiona un buget (demn – n.r.) de o mare capitală europeană”, a afirmat Costică Canacheu.

Liberalul a mai spus că proiectul de lege pe care îl va înainta prevede „organizarea orașului în 24 de districte, un consiliu municipal și un buget unic, administrat în interesul orașului, în așa fel încât toate cartierele Bucureștiului și vecinătățile acestuia să poată beneficia de programe adevărate de dezvoltare pe termen lung, agreate și inițiate pe baze consensuale ale majorității cartierelor acestui oraș”.

Alte trei intenții de candidatură în cadrul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, anunțate până la acest moment, sunt cele ale lui Cristian Bușoi, Ludovic Orban și Petre Roman.