Costoiu, primele declarații după ce a fost pus sub învinuire de DNA în dosarul „Cutezătorii”

Publicat: 10 10. 2017, 18:55

„Nu pot să fac niciun fel de declarație. Ce pot să spun este că o să-mi probez nevinovăția. Voi veni de fiecare dată când voi fi chemat”, a declarat Costoiu după audieri.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul ministru a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupție.

Fostul ministru delegat pentru învățământ superior, Mihnea Costoiu, s-a prezentat, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), acesta fiind audiat în dosarul ce privește baza sportivă „Cutezătorii” din Capitală. Costoiu a fost însoțit de avocat.

Mihnea Costoiu era secretar general în cadrul Ministerului Educației în 2003, atunci când baza sportivă Cutezătorii din București a fost trecută inițial din administrarea ministerului în cea a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Ulterior, în 2005, baza a revenit la minister pentru ca, la finele anului 2013, aceasta să fie trecută din nou din administrarea Ministerului Educației în cea a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), printr-o hotărâre aprobată de Guvern în ultima ședință din an.

Baza Cutezătorii a fost închiriată în 2004 Fundației Dinu Pescariu, pentru zece ani, respectiv până în martie 2014, pentru o chirie de 9.000 de euro pe lună. Contractul de locațiune a fost încheiat atunci între RA-APPS și Fundația Dinu Pescariu. Potrivit unor informații apărute în presă, în 2009 a fost semnat un act adițional prin care contractul a fost prelungit până în 2034.

Baza sportivă și de agrement – situată pe malul drept al lacului Tei – a aparținut încă din 1972 Ministerului Învățămîntului, sub diversele denumiri pe care acesta le-a purtat de-a lungul timpului. Începînd cu 1976, aici a fost amenajat „Complexul sportiv de agrement Cutezătorii” și au avut loc activități sportive, cultural-artistice, științifice, inclusiv taberele școlare, pentru elevi și copii din întreaga țară.

În aceeași cauză a fost audiat și omul de afaceri Dinu Pescariu, pus sub control judiciar pentru fapte de corupție privind modalitatea în care a închiriat baza.