COVID-19. Bilanțul deceselor din Italia se apropie de 32.000 de decese. Câți pacienți au murit, în ultimele 24 de ore

Publicat: 17 05. 2020, 19:54
Bilanțul deceselor din Italia se apropie de 32.000 de decese (FOTO: Pixabay)

Serviciul italian de Protecţie Civilă a comunicat, sâmbătă seară, că bilanţul epidemic este de 31.908 morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 225.435.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 675 de noi cazuri confirmate şi 145 de decese, potrivit Serviciului italian de Protecţie Civilă, citat de Mediafax.

Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 125.176. În prezent, în Italia sunt 68.351 de persoane care au coronavirus.

Cele mai multe cazuri de infectare s-au înregistrat în regiunea Lombardia, 84.844, şi 15.519 decese. În regiunea Piemonte sunt 29.547 de cazuri şi 3.612 decese, iar în Emilia Romagna sunt 27.232 de cazuri şi 3.973 de decese. În Veneto s-au înregistrat 18.941 de cazuri de coronavirus şi 1.794 de decese.

Italia își deschide granițele și permite călătoriile între regiuni, din 3 iunie, după luni de izolare

Italia, una dintre țările care au suferit cel mai mult din cauza coronavirusului, face un pas major în procesul de ridicare a restricțiilor, anunță Agerpres.

Guvernul Italiei a aprobat vineri noaptea un decret care va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene, începând cu data de 3 iunie.

Restaurantele din Italia se redeschid. Ce reguli stricte de igienă şi distanţare s-au stabilit

Restaurantele din Italia se redeschid, începând din 18 mai, prin respectarea unor norme precise de igienă şi distanţare, informează postul SkyTG24 şi site-ul de profil Gamberorosso.it, relatează Mediafax.

După dezbateri ample privind regulile de funcţionare, Guvernul Giuseppe Conte a aprobat normele propuse de autorităţile regionale. Însă Executivul de la Roma a avertizat că „în cazul în care contagierile reîncep, toate deciziile vor fi anulate”.

La intrarea în restaurante, clienţilor le va fi măsurată temperatura corporală, care nu trebuie să depăşească nivelul de 37,5 grade Celsius.

Distanţa între clienţi trebuie să fie de cel puţin un metru, cu excepţia cazurilor în care sunt instalate separatoare din pexiglass între mese.