COVID-19. Care este cel mai simplu mod de a identifica infecția cu noul coronavirus potrivit unui medic aflat în prima linie

Publicat: 11 03. 2020, 10:46
Actualizat: 11 03. 2020, 11:28
Situație tot mai alarmantă pe glob! Număr uriaș de noi infectări cu Covid-19 în Spania

Coronavirusul s-a răspândit rapid în Europa, cea mai afectată țară fiind Italia, însă nici în România situația nu este prea roz, în cursul dimineții de miercuri, 11 martie 2020, fiind confirmat cel de-al 31-lea caz.

„Dacă îţi curge nasul şi ai secreţii galben-verzui nu înseamnă că eşti infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată, fără curgeri nazale. Acesta este cel mai simplu mod de a identifica infecția. Vă rugăm să le transmiteți prietenilor voștri ddacă aveți cunoştinţe medicale.

Virusul COVID 19 nu este rezistent la căldură şi va fi ucis la o temperatură de 26-27 de grade. Prin urmare, beți mai multă apă fierbinte. Puteţi spune prietenilor şi rudelor voastre să bea mai multă apă caldă pentru a o preveni sau să stea la soare. A bea apă caldă este eficient pentru toţi viruşii. Încercaţi să nu beţi APĂ RECE, amintiţi-vă!”, a explicat doctorul potrivit clicksanatate.ro.

Simptomele pneumoniei cauzate de coronavirus:

1. Va infecta mai întâi gâtul, astfel încât veți avea senzaţia de durere uscată, care va dura până la 4 zile.

2. Apoi virusul se va amesteca în lichidul nazal şi va picura în trahee şi va intra în plămâni, provocând pneumonie. Acest proces va dura 5 până la 6 zile.

3. Cu pneumonia, apar febra mare şi dificultăţile în respiraţie. Congestia nazală nu este ca cea normală.  Vei simţi de parcă te-ai înecat în apă.  Este important să mergeți să solicitaţi asistenţă medicală imediată dacă simţiți asta.